Nagovor ravnateljice

Dragi šolarji, spoštovani starši, cenjeni sodelavci!

Dragi šolarji, spoštovani starši, cenjeni sodelavci! Pred nami je novo šolsko leto, nove naloge, nove obveznosti in nova priložnost, da si postavimo cilj, ki ga želimo doseči v tem šolskem letu.

Vsi se zavedamo, da trenutno živimo v malce nepredvidljivem času, ko naša življenja kroji tudi virus, ki predstavlja dodatno tveganje za zdravje. Zdravje mora biti naša skupna skrb in odgovornost vseh nas in vsakega posebej. Naj bo naše skupno vodilo, da prihajamo v šolo le zdravi. V šoli bomo vzdrževali higienski režim in izvajali preventivne ukrepe. Poskrbeli bomo, da bodo učenci čim več na svežem zraku. V ta namen smo naredili tudi učilnico na prostem. Vsi pa poskrbimo, da se bomo veliko gibali tudi v prostem času. Šolski okoliš nam ponuja veliko možnosti za gibanje v naravi. Skrb za zdrav odnos do samega sebe, do drugih in do narave je nekaj s čimer otroke navajamo in vzgajamo za odgovorno ravnanje v življenju. Odrasli bodimo zgled našim otrokom.

V zadnjih dveh letih smo imeli predolgo zaprte šole. Želim si, da letos šol res ne bi zapirali. Saj izobraževanje v šolah otrokom prinaša številne koristi, staršem pa upam, da manj skrbi za šolsko delo. Res je, da je obdobje digitalizacije, vendar naj digitalni svet ne postane resnični svet. Učenje je socialni in medsebojni odnos. Znanje naj bo znanje za življenje in naj bo izhodišče, ki mu sledi raziskovanje.
Dragi šolarji, bodite radovedni, zvedavi in tudi igrivi. Zaupajte vase, bodite vztrajni in dosegli boste zastavljene cilje. Prihajajte v šolo z iskricami v očeh. Poleg pridobivanja znanja in raziskovanja se v šoli tkejo številna prijateljstva. Če pa boste v stiski, stopite do tistega, ki mu zaupate, pomagal vam bo.

Spoštovani starši, tudi vi ste nepogrešljivi za šolo. Zaupate nam svoje otroke, skrbite za njih, jih vzgajate in s tem tudi učite. Ko morda ne boste vedeli kako ravnati, boste zaskrbljeni in ne boste razumeli naših odločitev ali boste opazili kaj, česar v šoli nismo zaznali, sporočite nam. Skupaj bomo z iskrenimi pogovori in doslednim izvajanjem dogovorjenega naredili največ za vaše in naše šolarje.
Naj nas skozi šolsko leto 2021/2022 prevevajo zaupanje, iskrenost, spoštovanje, medsebojno sodelovanje ter zavedanje in prevzemanje odgovornosti. Srečno!

Mojca Pajnič Kirn, ravnateljica

 

Današnjih ogledov: 1
Skupno št. ogledov: 79

Dostopnost