Skoči na glavno vsebino

Nagovor ravnateljice

»Ljudje lahko postanejo tisto,
k čemur jih spodbudite,
ne pa tisto,
k čemur jih priganjate.«
(Schudder A. Parker)

Dragi šolarji, spoštovani starši, cenjeni sodelavci!

Z novo energijo se vračamo v šolske klopi. Za naše prvošolčke je to prvi korak v novo okolje, za devetošolce pa zadnje leto šolanja na naši šoli. Za vse naj bo to leto navdiha, igrivosti, radovednosti, vztrajnosti in odgovornosti.
Zdravje je naša skupna skrb in odgovornost vseh nas in vsakega posebej. Tudi s korona virusom se moramo navaditi živeti. S samozaščitnim vedenjem in upoštevanjem osnovnih higienskih ukrepov bomo naredili največ, da bomo ostali zdravi. Skrb za zdrav odnos do samega sebe, drugih in narave je nekaj, s čimer otroke navajamo in vzgajamo za odgovorno ravnanje v življenju. Odrasli, bodimo zgled otrokom.

Starševstvo, vzgoja in izobraževanje so najpomembnejše naloge, ki jih moramo opraviti starši in učitelji. Vsi si želimo, da bi bili naši otroci motivirani za delo in učenje, uspešni, samozavestni in pošteni. Zato jim pomagajmo oblikovati cilje in sestaviti načrt dejavnosti. Podpirajmo in spodbujajmo jih pri doseganju zastavljenih ciljev. Naloge naj opravijo sami. Le tako bodo zaupali vase in v svoje sposobnosti. Od otrok zahtevajmo toliko, kolikor zmorejo. Pohvalimo jih za njihov trud in priznajmo jim uspeh. Kadar pa otroci ravnajo narobe, je prav, da jim to tudi povemo. Usmerimo jih na pravo pot in jih naučimo prevzemati odgovornost.

Poleti smo začeli z gradnjo štirih sodobnih učilnic. Gradbena dela se bodo nadaljevala tudi jeseni. Zato bomo morali v tem času vsi poskrbeti za varno sobivanje v šoli, na igrišču in na gradbišču.

Želim si, da bi znali in zmogli hoditi po skupni poti, da bi s prijaznostjo in doslednim izvajanjem svojih nalog prispevali k podobi urejene, varne in prijetne šole, v kateri se veliko naučimo.
Vsem želim pogumno in srečno šolsko leto 2022/2023!

Mojca Pajnič Kirn, ravnateljica

 

Današnjih ogledov: 1
Skupno št. ogledov: 460

Dostopnost