Skoči na glavno vsebino

Galerija dejavnosti

V petek, 17. 3. 2023, je v Mestni hiši v Ljubljani potekal 33. Mestni otroški parlament. Našo šolo je zastopal učenec Julij Dominik Mrak iz 8. a.
Mladi parlamentarci so v okviru teme otroškega parlamenta Duševno zdravje otrok in mladih predstavili svoja razmišljanja in mnenja. Razpravljali so, kaj je duševno zdravje, kako okolje vpliva na duševno zdravje otrok, kateri so viri moči duševnega zdravja ter katere spremembe za krepitev duševnega zdravja predlagajo.
Srečanja so se udeležili tudi povabljeni gostje z Urada varuha človekovih pravic, Nacionalnega instituta za javno zdravje, Fakultete za socialno delo, Univerze Sigmunda Freuda Ljubljana, Mestne občine Ljubljana ter Dijaške organizacije Slovenije. Otroci so gostom zastavili zanimiva vprašanja ter s tem dopolnili poznavanje teme duševnega zdravja otrok in mladih. V znak podpore za prizadevno delo je mlade pozdravil tudi ljubljanski župan, gospod Zoran Janković.
V prihajajočih tednih sledita še Regijski otroški parlament ter Nacionalni otroški parlament, ki se bo odvijal v dvorani Državnega zbora Republike Slovenije.

Kristina Pelc Zupančič, mentorica otroškega parlamenta

  • MLADI PARLAMENTARCI RAZPRAVLJALI O DUŠEVNEM ZDRAVJU OTROK IN MLADIH

 

Današnjih ogledov: 40
Skupno št. ogledov: 37.435

Dostopnost